Exit-tarkistuslista asiantuntijayrityksen myyntiin

300+ kohdan tarkistuslista asiantuntijayrityksen exittiin

300+ kohdan tarkistuslista asiantuntijayrityksen exittiin

Tulostulva® tarkistuslista asiantuntijayrityksen exittiinTulostulva® tarkistuslista asiantuntijayrityksen exittiin auttaa sinua valmistelemaan yritystäsi mahdollista exittiä varten. Ennen yrityksen myymistä yrityksen täytyy olla siinä kunnossa, että sitä kehtaa esitellä ostajaehdokkaille. Liiketoiminnan täytyy olla taloudellisesti kannattavaa ja kasvavaa. Dokumenttien täytyy löytyä nopeasti, kaapeissa ei voi olla luurankoja ja prosessien täytyy puksuttaa ongelmitta. Yrityksen fyysisten toimitilojen täytyy kiiltää ja ihmisten täytyy olla tyytyväisiä työpaikkaansa. Ilman näitä asioita yritys tuskin menee kaupaksi parhaaseen mahdolliseen hintaan. 

Yrittäjälle tulee usein yllätyksenä, miten paljon aikaa yrityksen myyminen lopulta vaatii – hyvä aikahorisontti on esimerkiksi kolme täyttä tilikautta. Tämän tarkistuslistan tarkoituksena on helpottaa uuvuttavaa urakkaa. Kun myynnin aika sitten mahdollisesti tulee, voit kaivella olennaiset dokumentit nopeasti esiin, eikä aikasi pala perusjuttujen parissa jumppaamiseen silloin kun pitäisi olla tahkoamassa tulosta.

Tarkistuslista on lukemisen helpottamiseksi jaettu kymmeneen osaan:

  1. Yrityksen taloushallinto ja kirjanpito
  2. Yrityksen hallinto ja johtaminen
  3. Yrityksen sopimukset
  4. Yrityksen markkinointi ja brändi
  5. Yrityksen myynti ja asiakkaat
  6. Yrityksen tuotanto ja teknologia
  7. Yrityksen tietosuoja, tietoturva ja muut riskit
  8. Yrityksen aineettomat oikeudet
  9. Yrityksen ihmiset ja HR-prosessit
  10. Yrittäjä itse

Läkähdyttävän pitkä lista sisältää yli 300 kohtaa, joten se ei ole heikkohermoisimmille. Jos kuitenkin jaksat nakutella jokaisen kohdan kuntoon, yrityksesi on taatusti parasta A-luokkaa, oli markkinatilanne mikä hyvänsä!

Liity sisäpiiriin, ja tämäkin opas on sinun!