ilmaiset

Kiitos!

Opaslinkki odottaa sähköpostilaatikossasi.👍

Ennen kuin lähdet, lue varoittava (ja kallis) esimerkki, josta sinunkin kannattaa ottaa opiksi 👇

Hallituksen perustaminen ei ole aina ihan helppoa. Sen lisäksi, että oikeanlaisten ihmisten löytäminen voi olla hankalaa, etukäteen on melkein mahdotonta arvata, miten ihmiset toimivat painetilanteissa. Kerron esimerkin omasta historiastani.

Olin ottanut yritykseni hallitukseen hyvän valikoiman ihmisiä. Sekaan eksyi kuitenkin yksilö jota voidaan kutsua vaikka ”Pertiksi” (nimi ja tunnistettavat yksityiskohdat ovat tietenkin muutettuja). Pertti oli jälkikäteen arveltuna varsin sopimaton hallitustason pestiin. Hallituksen kokoukset venyivät yön pikkutunneille, kun Pertti väänsi yksittäisten asioiden sanamuodoista ja sanojen merkityksistä. Sen lisäksi Pertillä oli vaikeuksia tehdä mitään ison linjan päätöksiä nopeasti – jos ollenkaan.

Lyhyesti sanottuna, Pertti oli perinteinen pilkunn*ssija, joka piilotteli osaamisen puutteitaan hienojen sana- ja käsitekiekuroiden taakse.

Tilanne kärjistyi lopulta pahasti, kun sain poikkeuksellisen tarjouksen alihankkijan pienomistajalta myöhään eräänä iltana. Pienomistaja oli valmis myymään oman osuutensa firmasta, ja tarjosi nyt osakkeitaan minulle suoraan edullisesti (muistathan huolehtia omassa yrityksessäsi, että osakassopimuksissa tämä kielletään). Kerroin olevani ehdottomasti kiinnostunut. Summa ei nimittäin ollut hirmuinen, ja alihankkija oli todella hyvä siinä mitä teki.

Tiesin, että diili oli poskettoman hyvä. 

Jos olisin ollut tilanteessa yksin, olisin voinut hoitaa osakkeiden oston siltä istumalta. Koska yrityksessäni kuitenkin oli hallitus ja myös muita osakkaita, velvollisuuteni hallituksen puheenjohtajana oli hakea päätökselle koko hallituksen yksimielinen päätös. Siispä otin luurin käteen ja aloin soitella hallituksen jäseniä läpi. Selitin tilanteen lyhyesti, ja hallituksen jäsenet ymmärsivät varsin nopeasti, että kyseessä oli kerran elämässä eteen tuleva tilanne, joka kannatti hyödyntää.

Paitsi Pertti.

Pertti oli sitä mieltä, että tällaisia asioita ei voinut hoitaa näin nopeasti eikä varsinkaan silloin, kun hän oli katsomassa jääkiekkoa kotona klo 11 illalla. Väänsin asiasta Pertin kanssa tunnin puhelimessa, mutta Pertti ei taipunut. Jouduin antamaan periksi, ja diili meni ohi. 

Joitain vuosia episodin jälkeen samainen firma myytiin pääomasijoittajalle valuaatiolla, joka saa tänäkin päivänä sukat pyörimään jaloissani. Jos Pertti ei olisi ollut hallituksessa, osakkeiden osto olisi poikinut itselleni purjeveneen verran rahaa. Hiukkasen kirskututtaa hampaita vieläkin, kun muistelen asiaa.

Hallitus ei siis omassa tapauksessani auttanut minua, vaan muodostui järkevän toiminnan esteeksi. Haluan, että sinä vältät saman kohtalon. Siksi kirjoitin tuon hallitusoppaankin.

Mutta onko hallituksen perustaminen sittenkään oikea vaihtoehto sinulle? 🤷

Jos olet yhtään kuten minä aikanaan vastaavassa tilanteessa, kaipaat hallitusta oikeastaan vain siksi, että olet isojen asioiden kanssa yksin. Tavallisesti suomalaisella yrittäjällä ei ole ketään, kenen kanssa sparrailla strategiaa, vaihtaa ajatuksia tai pallotella ongelmista: kaverit eivät tajua bisneksestäsi tuon taivaallista, puoliso ei enää jaksa kuunnella päivittäisista kahnauksista ja omille työntekijöille tai pienosakkaille asioista on ihan turha jutella.

Entä kuulostavatko nämä tutuilta?

  1. Firmassasi ei ole ketään, kenen kanssa keskustella strategisista päätöksistä.
  2. Et ole varma, mitä sinun kannattaisi tehdä seuraavaksi. 
  3. Sinulta ei tunnu löytävän aikaa keskittyä isoihin päätöksiin.
  4. Sinulla ei ole ketään, jonka kanssa voisit keskustella luottamuksellisesti omista tavoitteistasi.
  5. Et voi luottaa neuvojen neutraaliuteen, koska jokaisella on oma tausta-agendansa. 
  6. Hallituksen muodostaminen tuntuu liian työläältä ajatukselta.
  7. Et halua luovuttaa yrityksesi avaimia muille.

Dilemma on kivulias.

Toisaalta pienessä yrityksessä ei olisi varaa maksaa älyttömiä hallituspalkkioita, ja toisaalta ei huvittaisi antaa oikeasti päätösvaltaa poiskaan. Sen lisäksi kalenteri on jo muutenkin täynnä kaikkea tärkeää. Silti ulkopuolisen mielipiteen saaminen vaikeassa paikassa on kiistattomasti arvokasta. Jos luotettu keskustelukumppani puuttuu, päätöksien tekeminen muuttuu hankalammaksi. Joskus aivot menevät jopa niin solmuun, että päätöksentekokyky jäätyy totaalisesti.

Se ei ole hyvä asia.

Entä jos raskaalle hallitustyölle olisi kevyempi vaihtoehto? 🤔

Mitä jos voisit saada ulkopuolisen hallitusammattilaisen neuvoja ja tukea, ilman että luovutat valtaasi pois? Entä millaista yrityksen johtaminen olisi, jos voisit milloin vain keskustella luotetun neuvonantajan kanssa? Neuvonantajan, joka ajattelee ensisijaisesti juuri sinun etuasi – toisin kuin hallitus, jonka tehtävänä on lakisääteisesti huolehtia kaikkien osakkaiden edusta.

Jos tällainen malli kiinnostaa, Tulostulva® Taskuhallitus -konsepti voi olla juuri sinulle:

taskuhalllitusvertailu

Tulostulva® Taskuhallitus on oma henkilökohtainen taskuhallituksesi, jonka avulla saat kaikki ulkopuolisen hallituksen hyödyt ilman sen kääntöpuolia. Sen lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia isoista kokouksista, koska keskustelut järjestetään aina kanssani kahdenkeskeisinä videotapaamisina.

Mietit varmaan, onko tästä oikeasti ollut kenellekään hyötyä. Annetaanpa Tulostulva® Taskuhallitus-asiakkaideni kertoa:

Johanna Raiskio

”Meille olet ollut aidosti iso tuki taustalla, kun olemme halunneet kehittää yrityksemme toimintaa seuraavalle tasolle. Sinun supervoimasi on kyky kuunnella ja haastaa sekä aidosti kaivaa ne asioiden juurisyyt esille. Et jää pelkästään ylätasolle vaan olet ollut valmis kuulemaan meidän ihmisiä ja tukemaan minua ja Tarua mutta myös meidän tiimiä arjessa. Selkeät työkalut ja toimenpiteet tapaamisten välissä selkeyttävät prosesseja. Jokaisen tapaamisen jälkeen on otettu askeleita eteenpäin.”

Johanna Raiskio, CEO @ Unfair Oy

Anna Aaltonen

”Ne Jääskeläisen uutiskirjeet, ne blogit, ne oppaat. Kerrankin joku puhuu asioista oikeilla nimillä ja ymmärtää lisäksi yrittäjän arkea. Jos vertaa netin besserwissereihin, on ero huima. Monessa isossa organisaatiossa on varaa (tätä ihmettelen ihan oikeasti, että onko) käyttää aikaa ja rahaa erilaiseen organisaation ”kehittelyyn”, joka harvoin tuottaa mitään. Emme me voi sellaista tehdä, siihen ei ole yksikertaisesti rahaa. Jääskeläisen neuvot sen sijaan tulevat nopeasti ja selkeästi. Ja ovat kaiken lisäksi toteuttamiskelpoisia. En minä halua käyttää aikaani päiväkausia asioiden pohtimiseen, jos maalin näkee tunnissa.”

Anna Aaltonen, Senior Consultant, CEO, MSc @ Coala Oy

Jukka Palokangas

”Asuin osan lapsuudessani rivitalossa, jonka keittiöstä näkyi suoraan pihan poikki kulkevalle tielle. Noita teitä sitten poikaporukassa sahattiin pyörillä eestaa. Eräässä asunnossa asui veljekset, joista nuorempi ei omistanut itselleen sopivaa pyörää vaan joutui lainaamaan aina liian isoa. Keittiön pöydän ääreltä näki kuinka ensin ikkunan ohi ajoi pyörillään poikalauma ja sen perästä hetken päästä ikkunan ohi juoksi tämä kyseinen poika pyörä vieressään sarvista kiinni pitäen. Hän teki sitä sitkaasti pitkään enkä muista että hän olisi koskaan valittanut siitä.

Minusta ajoittain tuntuu, että yrittäjänä olen tuo poika liian ison pyörän kanssa yrittäen pysyä muiden perässä. Jannen Tulostulvan avulla vihdoin päästiin konkreettisiin kipupisteisiin, joihin on parasta ensimmäisenä keskittyä. Pyörä ei ehkä muutu taikaiskusta sopivan kokoiseksi, mutta nyt on kuitenkin tunne, että oikeita asioita tekemällä pysyy keula oikeassa suunnassa ja ennen pitkään jossain vaiheessa kettinkiä sotketaan satulasta käsin. Samalla sitä huomaa, että mitä on jo onnistunut rakentamaan ja kehua itseään siitä.”

Jukka Palokangas, yrittäjä @ Kuntoutuspalvelu Paju Oy

Joni Jaakkola

”11 vuotta päätoimisena yrittäjänä olen huomannut, että tasaisin väliajoin johtamiani yrityksiä ja minua yrittäjänä vaivaa yksi asia: en saa käsissäni olevasta potentiaalista lähellekään parasta irti. Yömyöhään tuijoitan pankkitilin saldoa ja mietin: ”kauhea meininkin mutta missä kaikki rahat on?” Tavallaan kaikki on mainiosti mutta kehitys- ja kasvuhakuisena yrittäjänä tasannevaiheet syö miestä rotan lailla. Jannen kanssa huomasin, että parasta lääkettä tähän vaivaan on miettiä vastaukset niihin ratkaiseviin kysymyksiin, joita itse ei osaa kysyä. Kun samojen firmojen tuloksia, taseita ja prosesseja tuijottaa riittävän kauan on hankala huomata kaikki tekemiseen vuosien saatossa juurtuneet aika- ja energiasyöpöt sekä fokuksen siirtyminen pois sieltä mistä yrittäjänä saan kaikkein tärkeimmät asiat: paksun leivän pöytään ja vapauden tehdä sitä mistä tykkää silloin kun tykkää. Jannea haluan kiittää ammattitaitoisesta ja suoraviivaisesta sparrailusta johtamisessa, numeroissa ja yrittäjän elämässä ja erityisesti raakarehellisestä kovasta rakkaudesta: kysytään kysymyksiä, jotka mielellään lakaisisi maton alle mutta joista usein löytyy ratkaisun avain.”

Joni Jaakkola, toimitusjohtaja, yrittäjä @ Optimal Performance Oy & Optimal Performance Center Finland Oy

Miika Soronen

”Taskuhallitus on kyllä mieletön innovaatio. Saa sen, mitä oikealta hallitukselta, mutta ei sitoudu juridisesti yhtään mihinkään. Diili on hävyttömän reilu asiakkaan kannalta. Janne uskaltaa sanoa neuvot suoraan, mutta kivasti. Ekan palaverin perusteella tienasin luultavasti koko vuoden taskuhallituslaskut. Joten lämmin suositus!”

Miika Soronen, yrittäjä @ Miika Soronen Oy

Ari Laine

”Tulostulva® Taskuhallitus on kyllä ollut tosi hyvä herättelijä. Jannen avustuksella olen saanut uutta ajatusta yrittämiseen, löytänyt ratkaisuja ongelmakohtiin ja niiden myötä saanut asioita selkeästi eteenpäin. Nyt on entistä selvempi visio eteenpäin. Iso kiitos, todella 10/10 palvelu.”

Ari Laine, toimitusjohtaja @ Hifimesta Oy

Kari Kaisto

”B2B-palvelubisneksessä ja työntekijävoimaisella alalla myynnin ja palvelutuotannon tasapaino on sisäänrakennettu haaste. Turhauttavaahan ne on ratkoa yksin ja katsoa sisältäpäin. Janne osaa esittää pirullisen tarkkanäköisiä ja siksi relevantteja kysymyksiä ratkaisuehdotuksineen. Muutaman kuukauden jälkeen ovat tahtotila selkiytynyt, asioita priorisoitu ja moni ikuisuusasia liikkunut eteenpäin.”

Kari Kaisto, Toimitusjohtaja @ Myyntivauhdittajat Oy

Millaisissa asioissa voin auttaa juuri sinua? 🧙‍♂️

Olen ollut asiantuntijayrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä 15 vuotta. Sinä aikana kaikki mahdolliset kasvuhaasteet ja karikot ovat tulleet tutuksi. Olen myös suorittanut Hyväksytty Hallituksen Jäsen eli HHJ® tutkinnon ja olen Turnaround Management Finland Ry:n hallituksen jäsen. 

Tarvitset sitten apua strategian muovaamiseksi, exitin tekemiseksi tai ulkopuolista osaamista kasvun pullonkaulojen kartoittamiseen, olen juuri oikea henkilö neuvonantajaksesi. Sinulla ei ole sellaista ongelmaa tai kämmiä, johon itse en olisi joskus kompastunut. En tule koskaan viisastelemaan norsunluutornista, vaan omat käteni ovat edelleen kuivuneen savikerroksen peitossa. Tiedän kokemuksesta, miten hankalaa hommaa yrittäminen voi olla. 

Et ole yksin.

Okei, no tämä varmaan maksaa maltaita?😰

Ei kahdenkeskinen neuvonta tietenkään ilmaista ole. Mutta siinä missä ulkopuolisen hallituksen vuosikustannukset kipuavat helposti useampaan kymmeneen tuhanteen euroon (tyypillisesti jos palkkasi on esimerkiksi luokkaa 8 400 euroa kuukaudessa, viisihenkisen hallituksen palkkiot ovat helposti 50 000 euroa vuodessa), Tulostulva® Taskuhallitus on hinnoiteltu yrittäjäystävällisesti liikevaihdon mukaan:

  • Alle 1 M€ vuodessa: 590 €/kk + alv 24 %
  • Yli 1 M€ vuodessa: 1 590 €/kk + alv 24 %

Kuukausimaksun lisäksi veloitan aloitusmaksun 990 € + alv 24 %.

Entä jos en ole tyytyväinen? 🤔

Palvelullani on suorastaan 💎 HÄRSKI TAKUU 💎. Jos et tykkää mistä hyvänsä syystä työstäni, palvelullani on yhden minuutin irtisanomisaika. Oikeasti. Ja jos huomaat jo ensimmäisessä tapaamisessa että homma ei tule toimimaan, en laskuta sinulta pennin jeniä ja palautan aloitusmaksun täysmääräisenä.

Kenelle palvelu ei sovi?✋

Jos olet etsimässä vain pikaista firman meikkausta myyntikuntoon, en valitettavasti ole oikea henkilö siihen hommaan. Tavoitteenani on aina tehdä neuvomistani yrityksistä parempia kuin mitä ne olivat ennen. Siksi kirjoitin Exit-oppaan yrittäjälle 👉, ja keskityn toimissani aina yrityksen parantamiseen. Hyvän yrityksen rakentaminen ei ole helppoa, mutta se kannattaa aina.

Kuulostaa hyvältä. Miten edetään? 🤩

Jos olet kiinnostunut Tulostulva® Taskuhallituksesta, VARAA TÄSTÄ ILMAINEN 30 MINUUTIN VIDEOTAPAAMINEN, niin käydään yhdessä läpi mikä on sinulle paras ratkaisu. Jos puhelun aikana osoittautuu, että hallituksen perustaminen on sinulle paras ratkaisu, kerron senkin ihan varmasti.

Ja koska olen niin varma siitä, että pystyn tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua, saat joka tapauksessa puhelun päätteeksi tukevan 20 % alennuskupongin Exit-oppaan verkkokauppaan.

Soitellaanko?

Janne K. Jääskeläinen