tyly joulu

Joulupuu on koristeltu… viiksilangalla

Yrittäjä, tuntuuko yrityksesi kultaiselta vankilalta?

Haluatko vapauttaa aikaasi, parantaa yrityksesi tulosta ja saada elämäsi takaisin?

Klikkaa tästä

Meidän perheen joulun hajumaailmaan kuuluvat kuusipuun tuoksu, ripaus hyasinttia, paistetun piparin väkevänimelä aromi, kinkun vedet herauttava tuoksu… ja öljyisen viiksilangan tömäkkä tuoksahdus.

Melkein koko sen ajan kun olemme olleet vaimon kanssa yhdessä, perheeseemme on kuulunut joko nelijalkaisia tai kaksijalkaisia täystuhoja. Vaikka kuusipuusta onkin suuri ilo kaikille, siitä aiheutuu omat ongelmansa. Joulukuusi ei nimittäin ole erityisen yhteensopiva kapistus sekoileville kissoille, riehuville koirille ja uteliaille lapsukaisille. Kaatuneen kuusen vesilammikoita on luututtu kerran jos toisenkin, ja vahingosta viisastuneena olen oppinut virittämään kuusen kiinteäksi osaksi kalustusta.

Kaikkein kätevimmin kuusi pysyy hyvin pystyssä, kunhan siihen saa vähintään kolme tukipistettä itse kuusenjalan lisäksi. Yksi tukipiste hoidetaan onkivavalla joka estää joulukuusta myös kaatumasta seinään päin. Muut tukipisteet hoidetaan pelkällä viiksilangalla siten, että kuusi kiinnitetään seiniin, huonekaluihin tai johonkin muihin tukeviin rakenteisiin. Lopputulos näyttää sitten suunnilleen tältä:

Joulukuusi

Ja koska nakkulat tietenkin juoksevat juuri siltä korkeudelta kun viiksilanka on, siihen pitää viritellä omanlaisensa suojaukset ettei herkät kaulaparat ota osumaa. Lopputulos on, jos nyt ei täydellinen, niin ainakin riittävän jouluinen.

Viiksilangantuoksuista joulua!

Janne K. Jääskeläinen

Moi! Olen Janne "Kassavirta" Jääskeläinen, Suomen suorasanaisin kassavirtakonsultti ja tietokirjailija. Autan kaltaisiasi yrittäjiä kaikissa yrityksen murrosvaiheissa. Akuutin tarpeen yllättäessä voin myös ottaa yrityksen ohjat ripeästi Interimjohtajana.

Sovi tästä videotapaaminen tai soita 040 577 0215.

Tilaa jokaviikkoinen uutiskirje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.