kissa musiikki

Mitä tehdä, kun on kotona COVID-19 eristyksissä?

Viime kirjoituksessa alleviivasin kriisitietoisuuden levittämistä yrittäjille. Toivottavasti mahdollisimman moni yritys pistää nyt sen verran väkeä pihalle ja kuluja kuriin, ettei edessä ole konkurssi ja 10 vuoden henkilökohtainen helvetti.

Nyt ollaan kuitenkin kaikki toivottavasti kotona mahdollisimman paljon, ja huolehditaan siitä, että virus ei saa tarpeetonta etumatkaa. Se tarkoittaa, että kaikilla meillä on nyt enemmän aikaa käsissämme, kun harrastuksiin ei pääse ja kaikenlainen liikehdintä paikasta toiseen on ei-toivottavaa. Voit toki istua Netflixin ääreen kuten kaikki muutkin, mutta suosittelen toista vaihtoehtoa.

Opiskele.

Nyt on mahtava tilaisuus täydentää omaa osaamista, oppia uusi taito tai muuten vain tutustua johonkin aiheeseen, mihin aikaisemmin ei ole ollut aikaa. Ohessa on joitain vinkkejä, ja Googlen kautta löydät lisää. Kaikki näistä ovat ilmaisia, eli sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Takaan, että jos opettelet yhdenkään uuden taidon tältä listalta kriisin vuoksi, tulevaisuutesi työelämässä on paremmalla tolalla.

Tiedän, että mieli on nyt matalalla ja maailmanmeno pelottaa. Siihen eivät auta kuitenkaan itku eikä viina. Suosittelen vahvasti tutustumaan stoalaisuuteen, joka on myös kognitiivisen psykoterapian peruskallio. Siihen liittyen löytyy paljon ilmaista luettavaa, esimerkiksi täältä. Suosittelen ihan ensimmäiseksi ottamaan käteen Epiktetuksen Enchiridionin. Se on lyhyt opus, ja sen pystyy ahmimaan pieninä palasina. Myös Seneca on paljon siteerattu ja selkeäsanainen stoalainen, jonka ajatuksia Tim Ferris on kerännyt yhteen hienoksi paketiksi.

Voimia. Tämäkin myrsky menee ohi aikanaan. Nyt on aika ottaa epätoivosta niskaote ja keskittyä johonkin rakentavaan. Ja #staythefuckhome.

Janne K. Jääskeläinen

Moi! Olen Janne K. Jääskeläinen, Turun tylyin kasvuyrittäjien koulija ja yrittäjien ymmärtäjä. Autan kaltaisiasi sankariyrittäjiä myymään yrityksensä nopeasti ja hyvään hintaan.

Akuutin tarpeen yllättäessä voin myös ottaa yrityksen ohjat ripeästi vuokratoimitusjohtajana.

Seuraa minua twitterissä tai liity sisäpiiriini.

2 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä, kun on kotona COVID-19 eristyksissä?”

  1. Hyvä postaus, ja hyviä on vinkitkin. Tosin Adobe on tuon 2klk jälkeen niin kallis syöpäläinen, että suosittelen kovasti tsekkaamaan Affinityn ohjelmat. Ammattilaiset ja amatöörit ovat joukolla siirtyneet niihin. Nyt alunperinkin halvoista hinnosita vielä -50%. https://affinity.serif.com/en-us/

  2. Moi! Olen samaa mieltä Adobesta. Itse olen myös siirtynyt Affinityyn, kun kyllästyin rahastukseen. Adoben tuotteet on silti hyvä osata, jos tulee tilaisuus me opetella – ainakin työntekijänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *