Tulostulva® Exit-analyysi

Tulostulva®
Exit-analyysi

Tiedätkö miten parantaa firmasi tuloskuntoa? Lue lisää.👇

Tulostulva® Exit-analyysi raportin kansTulostulva® Exit-analyysissä tutkailen liiketoimintaasi ulkopuolisen ammattilaisen silmin. Tutkin tuloslaskelmasi, möyhennän myyntiprosessiasi ja tirkistelen taskulampulla firmasi kolkoimpiin komeroihin. Arvioin minkä hintainen yrityksesi nyt on ja miten sen arvoa voitaisiin nostaa. Katson mitä liiketoiminnastasi olisi leikattavissa ja mitä olisi kehitettävä.

Tiristän kaiken tietämykseni ja löydökseni tiiviiksi raportiksi, jota voit sitten käyttää omana työlistanasi matkalla menestykseen. Raportista saat toteutuskelpoisen työlistan, jolla pystyt muuttamaan yritystäsi parempaan.

Se auttaa sinua keskittymään olennaiseen.

Milloin Tulostulva® Exit-analyysia tarvitaan?

Tulostulva® Exit-analyysi on erinomainen työkalu silloin, kun et tiedä yrityksesi arvoa, pohdit yrityksesi myymistä tai haluaisit kehittää yritystäsi tuloksekkaampaan suuntaan. Tulostulva® Exit-analyysin tilaaminen ei aina tarkoita sitä, että yritys pitäisi myydä – moni yrittäjä päättääkin jatkaa yritystoimintaa sitten, kun perusasiat ovat kunnossa ja arjen pyörittäminen on muuttunut mielekkäämmäksi.

Jos kuitenkin edes etäisesti haaveilet yrityksesi myymisestä, Tulostulva® Exit-analyysi kannattaa tilata mieluummin nyt kuin myöhemmin – on paljon helpompi saada hyvä hinta yrityksestä, kun kauppahintaan vaikuttavien tekijöiden rypyt on silitelty pois tieltä aikaisemmin. Tyypillisessä tilanteessa kun yrittäjä alkaa miettiä yrityksen myymistä, prosessi saattaa ensimmäisen ajatuksen jälkeen kestää yllättävän kauankin:

tyypillinen exit


Yrittäjän kannalta on kuitenkin parempi, että prosessi alkaa suunnitellusti aikaisemmin, jotta myyntivaiheessa ei tule enää yllätyksiä:

tulostulva exit


Tyypillisesti kestää jopa kolme tilikautta, että yritys on myyntikelpoisessa kunnossa. Kauppahintaero hyvin ja huonosti hallinnoidun yrityksen välillä on tyypillisesti 1-2 x EBITDA. Se on tavalliselle yrittäjälle iso kasa rahaa elämäntyöstä. Esimerkiksi miljoonan euron liikevaihtoluokassa oleva yritys joka tekee vuodessa tulosta 100te, ero lopullisessa kauppahinnassa voi hyvinkin olla satojen tuhansien eurojen luokkaa.

On paljon helpompi korjata isot virheet vuoden 1 kuin 3 kohdalla.

Mihin Tulostulva® Exit-analyysi perustuu?

Tulostulva® Exit-analyysi perustuu kehittämääni Tulostulva® T5-kehikkoon. Se on käytännönläheinen ja kassavirtakeskeinen malli, jonka avulla yritys saadaan nopeasti tuloskuntoiseksi. Toisin kuin tyypilliset teoriapohjaiset mallit, Tulostulva® T5-kehikko on käytännössä toimivaksi testattu kehitystyökalu, ja se sopii erityisen hyvin osaamiskriittisten yritysten kehittämiseen. Tulostulva® T5-kehikko koostuu nimensä mukaisesti viidestä kriittisestä komponentista:

  • T1 eli tilannekuva -vaiheessa käymme läpi nykytilanteen ja kriittiset mittarit.
  • T2 eli talous-kohdassa keskitytään firman talouden kriittisiin komponentteihin eli kassavirtaan ja tulokseen.
  • T3 eli tuote on se tuote tai palvelu, jota firma myy.
  • T4 eli toteutus sisältää prosessien, systeemien ja tuotannon vaiheiden analyysin ja kehitysehdotukset.
  • T5 eli tekijät sisältää johtamisen, rekrytoinnin ja HR-asioiden analyysin ja kehitysehdotukset.

Tätä mallia soveltamalla tuloksellisuuden kanssa kipuileva yritys kykenee ohjaamaan toimintaa kannattavampaan suuntaan myös itsenäisesti.

Mitä konkreettisesti saat prosessin lopputuloksena?

Tulostulva® Exit-analyysin osana saat valmiit dokumentit, joita voit käyttää ilman erillistä korvausta yrityksesi kehittämiseen. Prosessin aikana dokumentit kustomoidaan yrityksesi uniikin tilanteen huomioiden. Lopputuloksena saat seuraavat viisi kriittisen tärkeää dokumenttia:

  1. Tulostulva® Exit-analyysiraportti (pdf), joka sisältää yleiskuvan yrityksesi tilanteesta. Raportissa on kuvattu Tulostuva® T5-kehikon mukaisesti yrityksen yleiskuva, kehityskohteet ja kehitysehdotukset.
  2. Erillinen Tulostulva® Yrityksen arvonmääritysraportti (pdf), jota voit käyttää anonymisoituna tarvittaessa keskustellessasi yrityksen kehittämisestä eri sidosryhmien kanssa. Raportti perustuu sen hetken tilanteeseen, ja on voimassa oletuksena kuusi kuukautta luontihetkestä perustuen oletukseen, että liiketoimintaympäristössä ei tapahdu mitään erityisiä muutoksia.
  3. Tulostulva® T5-seurantatyökalu (Google Sheets) yrityksen kuukausittaiseen tilanteen seuraamiseen. Seurantatyökalu sisältää kuukausittaisten mittareiden valinnan ja 3 vuoden exit-suunnitelman kuukausiteemoittain.
  4. Kassakuohu® Kassavirtapohja (Google Sheets) ja pdf-ohje kassavirtatyökalun käyttöön (koulutus ei sisälly hintaan, mutta voit halutessasi ostaa sen erillisenä etäkoulutuksena hintaan 1 590 € + alv 24 %).
  5. Tulostulva® 300+ kohdan tarkistuslista (pdf) yrityksen Due Diligence-prosessia varten, jonka avulla voit varmistua etukäteen siitä, että yrityksen myyntihetkellä yrityksen dokumentaatio on kunnossa.

Näiden dokumenttien avulla saat selvät sävelet, miten voit johtaa yritystäsi tästä päivästä exittiin saakka.

esimerkki 1
Esimerkkinäkymä Tulostulva® seurantadokumentin yhdestä välilehdestä. Tiedot sumennettu tarkoituksella.

Mitä Tulostulva® Exit-analyysi ei ole?

Tärkeintä on ymmärtää, että Tulostulva® Exit-analyysi ei ole mikään hokkuspokkus-työkalu, jolla yrityksestä saadaan näyttämään myyntikelpoinen vaikka se ei sellainen olisi. Prosessin tarkoituksena ei ole laittaa sialle huulipunaa ja myydä se sitten hyväuskoiselle ostajalle kovaan hintaan. Jos etsit neuvoja joilla saat firmasi näyttämään paremmalta kuin se on, Tulostulva® Exit-analyysi ei ole sinulle oikea palvelutuote. Tulostulva Exit-analyysin avulla voit rakentaa yrityksestäsi toimivan tuloskoneen, joka on oikeasti hyvä yritys joko myydä tai pitää.

Mitä Tulostulva® Exit-analyysiin ei kuulu?

Tulostulva® Exit-analyysi sisältää vain ehdotuksia ja neuvoja – on sinusta itsestäsi kiinni, mitä niillä teet. Vain otettu lääke tepsii. Jos haluat apua muutosten läpiviemiseen yrityksessäsi, olen käytettävissä erillisellä korvauksella joko projektiluonteisesti tai jatkuvan tuen mallilla. Tulostulva® Exit-analyysi ei myöskään sisällä minkäänlaisia sopimuspohjia, juridisia neuvoja tai esimerkiksi veroneuvontaa. Ne ovat lähes aina asioita, jotka kannattaa tehdä oman alan ammattilaisen kanssa sitten, kun on tiedossa mitä tarvitaan.

Kuinka paljon prosessiin menee aikaa?

Homma saadaan pakettiin kahdessa kalenteriviikossa tilauksesta. Olen hionut prosessista sellaisen, että se on sinulle mahdollisimman kivuton. Aikaa kuluu seuraavasti:

Vaihe Kalenteripäivä Sinun aikaasi
Aloitustapaaminen (maksuton) Päivä 1 1 – 2 tuntia
Tarjous ja sopimusehdot (maksuton) Päivä 1 0,5 tuntia
Materiaalien kerääminen, toimitus ja perustietojen täyttäminen (tämä voidaan tehdä myös haastattelumuotoisena, jolloin projektin valmistumisaika voi venyä). Päivät 2 – 5 4 – 6 tuntia
Mahdolliset avainhenkilöiden haastattelut (tarvittaessa) Päivät 2 – 5
Tarkentavat kysymykset Päivä 6 1 – 2 tuntia
Analyysivaihe Päivät 7 – 10
Yhteenveto ja raportin luovutus Päivä 14 2 – 3 tuntia


Kaikki tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti etänä, Google Meets -videopalavereina.

Kuinka paljon Tulostulva® Exit-analyysi maksaa?

Hinta on 3 900 € + alv 24 %.

Entä jos en ole tyytyväinen?

Tuotteellani on täysi tyytyväisyystakuu. Jos koet, että raportin toimintaehdotukset eivät ole toteutuskelpoisia, et maksa pennin jeniä.

Joskus voi käydä niinkin, että yrityksesi ei jostain syystä ole järkevällä vaivalla myytävissä (liiketoiminta-alue, lokaatiosidonnaisuus kuolevalla paikkakunnalla, isot velat, kannattamaton liiketoiminta tai joku muu ennakoimaton syy). Tällöin vihellän pelin poikki aikaisessa vaiheessa, eikä työstä lähde laskua. Tällöinkin kuitenkin saat neuvoja sen suhteen, miten kannattaisi seuraavaksi toimia.

Kuulostaa hyvältä! Miten edetään?

Laita tästä👇lomakkeesta viestiä tai laita sähköpostia. Kerro niin pitkästi tai lyhyesti kuin haluat yrityksesi tilanteesta.

Hidden
Kyllä kiitos, haluan ladata smalla kaikki ilmaiset oppaat ja vinkit!💎👇