Kannet Kindlelle

moleskine-for-kindle

Yksi iso miinus Kindlessä on: siihen ei voi kirjoittaa. Tai voi, mutta se on uskomattoman tuskallista. Ipadissa voisi tehdä toki muistiinpanot Evernotella, mutta iPadilla tulisi kyllä tehtyä sitten paljon muutakin ja lukeminen jäisi sikseen. Kanniskelin Kindlen mukana pientä paperivihkoa ja kynää, mutta joku kolmesta tuntui aina olevan jossain eri paikassa.

Tilasin viime viikolla Amazon.co.uk:sta Moleskinen Folio e-Reader Coverin Kindlelle. Se on tavallisen A5 -arkin kokoinen kansi, jossa toisella puolella kirjoitusvihko ja toiselle puolelle saa Kindlen kiinni joustavilla nauhoilla.

Olisi varmaan pitänyt olla vähän tarkempi, koska kansisysteemi sopii hyvin ensimmäisen sukupolven Kindlelle (siis sellaiselle jossa on fyysinen näppäimistö). Perusmallille se on liian iso. Uupumaan jää reilut viisi senttiä. Sen sijaan että olisin alkanut lähettelemään kantta takaisin, liimasin Kindlen takapuolelle ja kannen sisäpintaan Velcro-tarrat. Kindlen saa kannesta irti niin halutessaan, mutta muutoin se pysyy tiukasti kansisysteemissä kiinni. Perfect.

Ainoa miinus Moleskinen kannessa on se, että kynälle ei ole omaa varsinaista säilytyspaikkaa kannen sisäpuolella. Koomista sinällään, koska kannen isoin myyntiargumentti on nimenomaan se kirjoittamismahdollisuus.

Muilta osin tuo kyseinen kansiratkaisu on todella laadukas (nahkaa sisältä ja Moleskinen peruspintaa ulkoa). Kirjoitusmahdollisuuden lisäksi se tuo lukemiseen sellaisen vähän enemmän kirjamaisen fiiliksen.

Moleskine Folio e-Reader Cover löytyy luonnollisesti Amazonista.

Kindle ajaa minut konkurssiin

KT-slate-02-lg._V399156101_

Pentuna luin koko Kuopion kaupunginkirjaston nuortenosaston. Lukuintoa hidasti ainoastaan se, että kirjat joutui kantamaan kotiin. Ahmin saaliini yömyöhään Valittujen Palojen tilaajalahjana saadun lukulampun avulla (sellainen joka laitetaan klipsillä kirjan selkämykseen kiinni). Piti sekin lopettaa, kun ei ollut varaa ostaa koko ajan uusia pattereita.

Kilpajuoksu hiipuvan polttimon kanssa ilmeisesti kehitti lukunopeuttani, koska pystyn lukemaan nykyään englanninkielistä peruskirjallisuutta 800–1000 sanan minuuttivauhdilla, riippuen vähän testistä ja tekstistä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pusken peruspumaskat läpi melkoisella rytinällä. Kirjoista on tullut minulle samanlaista kulutustavaraa kuin muustakin arkikamasta. Hankin ainoastaan koskettavimmat kirjat kuolleelle kasville painettuna.

Amazonin bisnesmalli ei ainakaan ole vähentänyt lukemisiani. Tuoreen bestsellerin saa omalle kindlelle alle minuutissa, eikä hintakaan päätä huimaa. Voi unohtaa rakettilaudat ja teleportterit, tämä on sitä tulevaisuutta jota en osannut pienenä poikana edes unelmoida!

Kindlessäni on tällä hetkellä 134 luettua kirjaa, ja uusien kirjojen ostaminen on aivan liian helppoa. Joudun vähän väliä hillitsemään ostohimojani, koska päädyn sitten lukemaan yötä myöten mielenkiintoisia uutuuksia. Minulle käy helposti vähän samalla tavalla kuin Katleenalla Stephen Kingin kirjojen kanssa, paitsi että olen ollut sekakäyttäjä jo pienestä pitäen. Enkä edes halua lopettaa.

Lopuksi pari kirjavinkkiä

Olen saanut ihan uskomattoman hyviä lukuideoita Parantaisen Jarilta (osta hänen kirjojaan, niin löydät niiden takaa mainiota kirjavinkkejä lukulistallesi). Pistän hyvää kiertämään. Jos sinun pitää lukea vain 5 englanninkielistä yrittämiseen liittyvää kirjaa, lue nämä:

  1. Street Smarts: An All-Purpose Tool Kit for Entrepreneurs (Brodsky, Norm.). ★★★★★
  2. ReWork: Change the Way You Work Forever (Fried, Jason & Hansson, David Heinemeier). ★★★★★
  3. The E-Myth Revisited (Gerber, Michael E.). ★★★★☆
  4. The Toilet Paper Entrepreneur (Michalowicz, Mike). ★★★★☆
  5. Blue Ocean Strategy: How To Create Uncontested Market Space And Make The Competition Irrelevant (Kim, W. Chan & Renee Mauborgne). ★★★★★

Ja kuten aina, uusia mielenkiintoisia lukuvinkkejä otetaan mieluusti vastaan!